Ik ben Stan Broere (29) en heb mijn liefde voor koken gekregen toen ik als klein jongetje op het aanrecht zat mee te kijken hoe mijn moeder aan het koken en alles aan het proeven was: “mam, beetje hoger op smaak”.

 

Ik heb na mijn school in verschillende restaurants gewerkt om mijn technieken te verbeteren en meer kennis op te doen. Na deze ervaringen wilde ik voor mijzelf beginnen waarvoor ik een ruimte nodig had om in te koken. Dit vond ik op de LeoKannerschool waar ik graag workshops wilde geven. Toen Douwe (locatiedirecteur) mij een workshop zag geven vroeg hij aan mij of ik wilde werken voor de school omdat ze een kookdocent miste. Deze kans heb ik aangepakt met twee ovenwanten. Hoe gaaf is het om je kennis te delen! Al had ik geen idee wat autisme was en hoe ik daar mee om moest gaan, maar dat zou ik wel gaande weg leren. Met veel succes ben ik nu al vier jaar fulltime met veel liefde bezig voor de school.